Drip Tekhne
Tilbage til forestillinger

Drip Tekhne

Drip Tekhne

Glæd jer til at opleve den australske koreograf Adam Linder for første gang i Danmark. Han er én af de mest fremtrædende skikkelser på den internationale dansehimmel og har skabt forestillinger til nogle af de mest prestigefyldte scener i verden som fx MOMA i New York. Ofte beskrives hans værker som både jordnære, industrielle og urbane, men også med tydelige referencer til klassisk ballet. DRIP TEKHNE er inspireret af temaet evolution og er struktureret i fire dele. Her møder vi primitive/dyriske kroppe, der udvikler sig til hybride, mekaniske kroppe og videre til tænkende, socialiserede individer. Til sidst forvandles kroppene til et stort fællesskab i en ultimativ fejring af dansen.

  • Spillested

    Det Kongelige Teater - Skuespilhuset

  • Aldersgruppe

    Ungdomsuddannelse

  • Scene

    Store Scene

  • Aldersgrænse

    + 12 år

  • Varighed

    1 time

  • Spilleperiode

    19.10.2024 - 21.10.2024

  • Genre

    Dans

    Spilledatoer

    • lørdag19. oktober 2024 20.00

    • søndag20. oktober 2024 17.00

    • søndag20. oktober 2024 20.00

    • mandag21. oktober 2024 20.00

    Dansk Danseteater

    Dansk Danseteater er Danmarks nationale kompagni for samtidsdans med fast base i operaen ved Det Kongelige Teater i København. Fra 1. april 2023 har den spanske koreograf Marina Mascarell været kompagniets kunstneriske leder. Dansk Danseteater er kendt for sit dynamiske og varierede repertoire, der spænder fra store produktioner på Det Kongelige Teater, over open air-festivaler og events til mere intime forestillinger, der udfordrer og inspirerer.
    Med en mangfoldig trup af dansere fra hele verden udfordrer kompagniet kontinuerligt grænserne for samtidsdansen og legemliggør Mascarells dybe engagement i humanistiske værdier. Hendes internationalt anerkendte værker, sammen med hendes invitationer til andre fremtrædende koreografer, bringer friske perspektiver til kompagniets repertoire og beriger både den nationale og internationale dansescene.
    Hver sæson turnerer Dansk Danseteater både rundt i hele Danmark på små scener og til de større musikhuse samt internationalt til betydelige scener for dans. Kompagniet spiller en vital rolle i udviklingen af dansen, ikke kun gennem forestillinger, men også ved at organisere årlige events, der fremmer kreativitet og samarbejde inden for dansemiljøet.
    Dansk Danseteater blev grundlagt i 1981 og er i dag en kulturel institution med bredt vingefang. Med det solide fundament, der blev lagt af tidligere kunstneriske ledere som Randi Patterson med Anette Abildgaard, Ingrid Buchholtz, Mikaela Barnekow og Warren Spears, Tim Rushton og Pontus Lidberg, fortsætter kompagniet med at udvikle sig. I dag står kompagniet i spidsen for at bringe samtidsdansen på det kulturelle landkort og tilbyder stærke og tankevækkende forestillinger, der fanger og engagerer publikum over hele verden.
    Dansk Danseteater modtager støtte fra Kulturministeriet. Derudover modtager kompagniet støtte til de enkelte forestillinger fra private og offentlige fonde.

    Billetpris
    140 - 260 kr.