Pompeji
Pompeji
Pompeji før asken, før pimpstenen, før turisterne. Varme kroppe på hede sten. Vesuv ligger og slænger sig i horisonten. Tempoet er højt, jordskælv følger jordskælv, følger jordskælv, og hvilken plads har kærligheden så, når alt det man bygger op, kan ramle sammen igen?
Hungry Eyes (SE/DK) præsenterer forestillingen Pompeji – en munter, poetisk og varmblodig slentretur gennem den syditalienske by i tiden op til katastrofen i år 79 e.Kr., da vulkanen Vesuv begravede byen i aske og pimpsten. En forestilling der bevæger sig mellem historiefortælling, danseteater, performance lecture og lydværk.
Forestillingen Pompeji er baseret på baseret på Maja Lundgrens roman Pompeji (2001)
Spillested
Sydhavn Teater - Annex Scenen
Aldersgruppe
Ungdomsuddannelse
Scene
Annex Scenen
Aldersgrænse
+ 8 år
Varighed
1 time
Spilleperiode
04.12.2024 - 06.12.2024
Genre
Events
Dramatiker
Maja Lundgren
Forfatter
Hungry Eyes
Komponist
Oskar Nyman
Koncept
Hungry Eyes
Scenograf
Hungry Eyes
Lysdesigner
Hungry Eyes
Fotograf
Sylwia Dziobon, Max Morris Doherty
Illustrator
Anna Wittenkamp Rich
Medvirkende
Olivia Klang, Mie Katrine Kristensen, Ida Oldmark Østman, Dina Viksten Abrahamson
Spilledatoer
onsdag4. december 2024 19.00
torsdag5. december 2024 19.00
fredag6. december 2024 19.00
Sydhavn Teater
Sydhavn Teater er landets første og eneste stedsspecifikke lille storbyteater – vi sender scenekunsten ud i byens rum, og laver vilde eksperimenter dér hvor det gamle og det nye København mødes. Teatret debuterede i 2014 med Et Mobilt Dukkehjem, en radikal nyfortolkning af Ibsens klassiker i en omrejsende campingvogn, og har siden spillet både Harold Pinter som midnatsforestillinger i et nedlagt kapel og eksperimenteret med brug af digital teknologi og virtual reality i teater. I 2017 blev Sydhavn Teater et lille storbyteater under Københavns Kommune, som dermed gav sin støtte til kunstneriske leder Mille Maria Dalsgaards mål om at skabe et fast teater i Sydhavnen som kombinerer stærk lokal forankring med internationalt udsyn og kunstneriske eksperimenter. Til daglig har teatret kontor og prøvelokaler i Karens Minde Kulturhus – men scenekunsten bliver at finde overalt i byens revner og sprækker.